De collecties

‘Grote hulp in kleine ruimtes’

Julien (27) is een Limburger die naar Leuven verkaste. Daar werkt hij aan een doctoraat over Europese politiek. Helemaal verzot op de Italiaanse keuken, belandde hij onlangs in het zonovergoten Toscane. Hij mocht er meedraaien in driesterrenzaak ‘Enoteca Pinchiorri’ in Firenze. Dat hij gepassioneerd in het leven staat, merk je ook als je zijn appartement binnenstapt.

BETAALBARE ERFSTUKKEN

Julien doet niet aan dertien-in-een-dozijn. Hij heeft een eigen stijl en laat die graag tot uiting komen. Neem het rode kastje in zijn woonkamer. Het dateert uit de jaren ’80 en was ooit van z’n ouders.

De doctor-in-spé doet er nu zijn eigen ding mee. Hij houdt van het verhaal dat erachter zit. En erfstukken zijn natuurlijk heel betaalbaar. Mooi meegenomen!

HET JUISTE MEUBEL OP DE JUISTE PLAATS

Het appartement is Julien’s eerste eigen woning. Er is net genoeg plek voor het juiste meubel op de juiste plaats. En dus ging Julien selectief te werk. Hij ging voor tijdloos én hedendaags. Verzoende kwaliteit met afwisseling. Te meer omdat hij vaak thuis werkt, wil hij een interieur waar hij snel een draai aan kan geven.

EEN BLIJVER IN HUIS

Zijn nieuwe wandmeubel zit hem “als gegoten”. Het is de extra duo met twee vaste leggers in eiken uitvoering. Een klein model met een grootse uitstraling. “Speels maar stijlvol,” vult Julien aan, “De afwerkingsstoffen vervang ik zo door andere, als ik daar zin in heb”. De staven gebruikt de twintiger voor tassen en een handdoek. In no time van werkmodus naar pauze.

Julien weet nu al dat hij een blijver in huis heeft. Waar hij ook nog terechtkomt, het meubel zal er altijd een plaatsje vinden. Hij kan het makkelijk uitbreiden.

Het blijft zichzelf heruitvinden. Opnieuw een stuk met een verhaal!

Copyright © villa Jeanne interiors 2021 - Alle rechten voorbehouden