De collecties

Hoe futureproof je wandmeubel samenstellen?

Het is logisch dat je een wandmeubel kiest in functie van je huidige behoefte. Maar wat als je ook al aan de toekomst kan denken? Zijn jouw kinderen binnen enkele jaren het huis uit en denk je eraan om je gezinswoning in te ruilen voor een compacter exemplaar? Of begin je er nog maar aan? Heb je voor het eerst een eigen stek en weet je absoluut niet hoe je interieur er over pakweg 5 jaar zal uitzien? Dan heb ik enkele tips om je wandmeubel nú al futureproof te maken.

TIP 1: MIX VERSCHILLENDE OPSTELLINGEN

Ga voor een minder klassieke wandmeubelopstelling (zoals de ‘trio’) en probeer verschillende opstellingen met mekaar te combineren. Het ophangsysteem is zo ontworpen dat het je toelaat om meerdere wandmeubels naast elkaar te gebruiken of om ze tot één geheel te verweven. Op de foto wordt een ‘nude duo classic’ met een totale breedte van 65 cm gecombineerd met een ‘lux duo met vaste leggers’, met een totale breedte van 120 cm.

Wat vandaag 1 groot wandmeubel is, worden er morgen 2. Je kan beide meubels immers ook apart ophangen. De ‘nude duo classic’ is ideaal voor kleinere ruimtes, terwijl je de ‘lux duo met vaste leggers’ kan gebruiken waar je over meer breedte beschikt.

Visueel ziet het er dynamischer uit en je hebt 2 wandmeubels in 1!

TIP 2: KIES VOOR MEERDERE KLEINE WANDMEUBELS EN BREID UIT

Wil je mijn product eerst leren kennen en voelen hoe het tot zijn recht kan komen in jouw woning? Goed idee. Begin met één klein wandmeubel en breid het stelselmatig uit. Dat kan door er later nog eentje naast te hangen, of door simpelweg extra leggers te bestellen.

Dit geeft je niet enkel meer flexibiliteit qua ruimte maar ook in je portemonnee.

TIP 3: GEBRUIK DE LENGTE VAN JE KETTING OM MET DE HOOGTE TE SPELEN

Het gebruik van schakelkettingen zorgt ervoor dat je makkelijk zowel de hoogte van je wandmeubel als de positie van je leggers kan aanpassen, zonder je haken opnieuw te moeten ophangen. De schakels in de ketting geven je dus heel wat flexibiliteit.

Verkort je het meubel, dan hangen er meer schakels vanboven aan de haken. Wil je je meubel verlengen, dan maximaliseer je de ketting.

Kies bij het samenstellen van je meubel dus voor een iets langere ketting.

Copyright © villa Jeanne interiors 2021 - Alle rechten voorbehouden